همانطور که میدانید واکنش اولیه کودکان از اتفاقات جدید ترس است و این ترس در جنبههای مختلف باهم متفاوت است مانند ترس از تاریکی، تنهایی، دور بودن از والدین خود و یا …. این ترس ها امری طبیعی می باشد این هنر پدر و مادر است که با شیوه درست ترس های کودک خود را بشناسند و با آن مقابله کنند.
1. در برابر ترس بهترین الگو برای کودک، والدین است
به طور مثال مادری که از حیوانات و یا حشرات میترسد و با دیدن آنها داد و فریاد میکشد الگوی خوبی برای کودک نیست و باعث میشود کودک در جنبه ترس الگوی مناسبی نداشته باشد. کودک هم احساس می کند این مسائل ترسناک می باشند و باید از آنها بترسد. پس ترسهای کودک خود را از بین ببرید یا دستکم در حضور کودک واکنش های شدید نداشته باشد. بهتر است بصورت ساده با ترس های خود به کودک بگویید تا او فکر نکند وقتی شما از چیزی میترسید آن هم باید بترسد. منظور از اینکه الگوی خوبی در شجاعت باشید عکسالعملهایی مانند جیغزدن و غیره است که کودک میتواند به سادگی الگوبرداری کند وگرنه هر آدمی ممکن است از چیزی بترسد.
2. به زبان ساده ترس را برای کودک خود تعریف کنید
به این نکته خوب توجه کنید که هیچ مشکلی بدون صحبت کردن حل نمیشود و هم والدین و پرستار خصوصی کودک در مرحله اول با او گفتگویی مهربانانه داشته باشند. محبت کردن در این مرحله هم لازم است زیرا کودک را آرامتر میکند تا وارد مرحله اصلی برای غلبه بر ترس هایش بشود. مرحله اصلی، صحبت کردن با کودک در مورد ترس هایش می باشد. کودک باید مسائل را از طریق شما به زبان کودکانه و ساده بشنود وقتی کودک ازمحبت همیشگی شما مطمئن باشد آرام می شود، بعد از اینکه آزادانه احساسش و ترسش را بیان کرد، نوبت به آن میرسد که به حرفهای شما گوش دهد.
برای دریافت مشاوره مربوط به انتخاب پرستار میتوانید بصورت شبانه روزی
با شماره : 28111066-021 بصورت رایگان از مشاوران ما راهنمایی بگیرید
3. در مورد ترس به کودک حقیقت را بگویید و صادق باشید
سعی کنید در باره همه چیز حقیقت را به او بگویید و او را با محیط بیرونی خیال خود آشنا کنید. به طور مثال کودک می داند که پزشک فقط کودک را نوازش نمیکند چون کودک دفعه قبل تجربه آمپول و درد آن را داشته است.توضیحات شما در مورد مسائل همانقدر که باید کودکانه و ساده و آرامشبخش باشد، همانقدر هم باید واقعی بوده و اعتماد کودکتان را از بین نبرد.
4. کودک از عشق شما نسبت به خودش مطمئن میشود
دریافت عشق و علاقه، دلداری صحیح و ایجاد حس امنیت به کودک شما کمک میکند تا در برابر فشارهای روحی حاصل از احساس ترسش مقاومت کند. کودک را وقتی ترسیده است در آغوش بگیرید و محکم بهخود فشار دهید و در گوش او بگویید که کمکش میکنید تا بر این ترس غلبه کند. وقتی خودتان کنار کودک نیستید هم میتوانید از پرستار خصوصی کودک بخواهید به روش شما عمل کند که او محبت را کنار خود حس کند و آرامتر شود.
5. با روشهای بازی او را از ترسیدن درمان کنید
تأثیر بازی در دنیای کودکان بسیار زیاد است و والدین می توانند بسیاری از مشکلات روحی و حتی اختلالهای رفتاری در کودک را به کمک بازی درمان کنند. همه چیز در بازی برای کودک باور پذیر است. اگر کودک در بازی بیمار شود و به پزشک مراجعه کند، واقعا احساس بیماری می کند پس اگر او از معاینات پزشکی میترسد، خرید لوازم پزشکی پلاستیکی و همچنین استفاده از آنها در خلال بازی میتواند کمک زیادی به برطرفشدن این ترس در کودک بکند. کمک درمانی که بازیها میتوانند داشته باشند علاوه بر شناخت بهتر مشکل این است که در خلال بازی میتوان مشکل را بهصورت وانمودی بر طرف کرد. کمک درمانی که بازیها میتوانند داشته باشند علاوه بر شناخت بهتر مشکل این است که در خلال بازی میتوان مشکل را بهصورت وانمودی بر طرف کرد.
شما میتوانید در هر ساعت از شبانه روز با مشاوران ندای سلامت با شماره 28111066-021 تماس بگیرید و مشخصات مورد نیاز خود را با ما در میان بگذارید و بصورت رایگان مشاوره بگیرید.