اکثر سالمندان هنگام افسردگی امید به زندگی را از دست میدهند. سالمندان هنگامی که دچار افسردگی میشوند خود را آدمی خسته و بی مصرف میدانند و هیچ قابلیتی برای انجام کاری ندارند. روانپزشکان و روانشناسان بزرگی در دنیا برای بیماریهای ناشی از سالخوردگی، اختلالات و عوارض روانی گوناگونی برای سالمندان برشمرده که مهمترین آنها افسردگی، اضطراب، احساس تنهایی و بیهودگی، بد خلقی وبسیاری از ویژگیهای دیگر است. در این دوران نیتوان بطور قطعی رفتار و شخصیات سالمندان را پیش بینی کرد.
برای دریافت مشاورههای مربوط به انتخاب پرستار سالمند در منزل میتوانید بهصورت شبانه روزی
با شماره : 28111066- 021 تماس حاصل فرمایید و رایگان از مشاوران ما راهنمایی بگیرید.
البته برخی سن سالمندی را بعد از 40 سالگی میدانند و احساس میکنند بعد از این سن دیگر نمیتوانند مثل قبل زندگی کنند. اما گروهی دیگر هم هستند که از زندگی خود لذت میبرند و در سن 70 یه بالا خود را پیر و سالمند میدانند. سازمان بهداشت جهانی مراحل سالمندی را این گونه دانسته و شروع دوران سالمندی را 60 سالگی دانسته اما از 60 سالگی تا 69 سالگی، را سالمندی جوان و از 70 تا 79 سالگی را سالخورده و از 80 سال به بالا را سالمند(کهنسال)، دانسته است .در بعضی از مواقع ممکن است برای تعیین وضعیت فرد سالمند در ساختارهای گوناگون اجتماعی، اقتصادی یا سیاسی و برای برخی هم مزایایی به همراه دارد.
اگر افسردگی، اضطراب ، احساس تنهایی و بیهوده گی استرس و از این دست عوارض را شایع ترین اختلالات دوران سالمندی بدانیم، این اختلالات معلول موقعیت سالمند و طرز رفتار اطرافیان سالمندان با آنان است .
انسانها وقتی به دوران سالمندی می رسند، احساس تنهایی، بیهودگی و سربار بودن میکنند و از سوی دیگر احساس به آخر خط رسیدن و ترس از مرگ آنان را دچار وحشت و اضطراب میکند و این اختلالات بطور قطع بر جسم آنان تاثیر منفی گذاشته و سامانه ایمنی آنان را ضعیف میکند. افزون بر اینها نداشتن وضعیت مالی مناسب به نوعی باعث غم و اندوه آنان میشود و احساس میکنند که استقلال خود را از دست داده و همه این مسائل به تغییر خلق و خوی سالمند منجر می شود و اغلب بد خلق و بی حوصله میشوند.
برای جلوگیری از اختلالات روانی در سالمندان چه کاری باید انجام داد؟
رفع این اختلالات با تقویت روحیه سالمندان میسر است و باید به آنها القاء شود که هنوز در قبال جامعه و خانواده مسوولیت دارند و به هر نحو ممکن سالمند را به سمت یک زندگی هدفمند سوق داد تا احساس مسوولیت کند و بر زندگی خود تسلط داشته و قدرت تصمیم گیری اش افزایش یابد چرا که روانشناسان پی برده هیچ عاملی به اندازه هدف داشتن و زندگی هدفمند، بر روند پیری و کهولت تاثیر مثبت نمیگذارد .
سالمندان و بازنشستگان را نباید دست کم گرفت چراکه با تجارب و اندوختههایی که در طول زندگی خود به دست آورده ، پشتوانه و منبعی مستحکم و قابل اعتماد برای همه به خصوص جوانان و رفع مشکلات آنان هستند.
افراد ممکن است در ظاهر پیر و ناتوان شده باشند اما باید به این نکته توجه داشت که سالمندان با تجربیات ارزنده و اندوخته های وسیع خود می توانند به حل مشکلات خانواده و جامعه کمک کنند و طراوت و شادابی برای خانواده ها و جامعه به ارمغان آورند. همچنین میتوانید از مشاوره سالمندان در منزل کمک بگیرید تا را حل های مناسبی برای شنا تایین کند.
شما میتوانید در هر ساعت از شبانه روز با مشاوران ندای سلامت با شماره 28111066-021 تماس بگیرید و درخواست خدمات مورد نظر خود را بدهید و به صورت رایگان مشاوره بگیرید.